AZ | RU | TR | EN
| |
SMS İlanlar     |     Sahibinden     |     EMLAKÇILAR     |     Proje Firmaları
Bilgi Merkezi
   
  En Akıllıca Sistem TL ile Kira
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği’nin (AMPD) düzenlediği Perakende Zirvesi’nde alışveriş merkezlerindeki (AVM) mağaza kiraları masaya yatırıldı. Zirvede konuşan Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı Füsun Çevikel Kuran, "Artık bu konuda bir düzenleme yapılmalı. Kurdan bu kadar zarar görürken neden dövizle kira ödemekte ısrar ediyoruz. En akıllıca sistem kimsenin kur yükseldidüştü derdi olmadan TL ile kira ödemesi" dedi. 
 
Şirket alana 200 bin dolar 
 
Önümüzdeki 5 yıl içinde hem sermaye hem de kredi maliyetlerinin artacağını dile getiren Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hakan Kodal ise, alışveriş merkezlerinde TL’ye dönmeyerek çok zarar ettiklerini kaydetti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise Avrupa’da ikinci nesil olmadığı için 10 yılda 1 milyon 600 bin işletmenin kapanacağını vurgulayarak, "Bu çok ciddi bir fırsat. Gidin Avrupa’dan şirket alın. 200 bin dolar hibe de bizden" dedi. Türkiye’deki mevcut 28 bin 833 şirketin 8 bin 833’ünün toptan ve perakende sektöründe olduğunu ifade eden Çağlayan, "Bu sektörün cirosu 2014’te 250 milyar dolara çıkacak" diye konuştu. Zafer Çağlayan Suriye’deki sorunlarla ilgili şunları söyledi: "Türkiye Ortadoğu’ya, Körfez’e ihracat yapmak için sadece Suriye’den geçmek zorunda değil. Bizim zaten A, B, C planlarımızın hepsi hazır." 
 
Bir semte 15 AVM çok fazla
 
AVM’lerin verimsiz bir şekilde belli bölgelerde yoğunlaşmasına da eleştiri getiren TMD Başkanı Kuran, Levent gibi 5 AVM’yi kaldırabilecek bir bölgede 15 AVM yapılmasını verimlilik ve kârlılık açısından sakıncalı bulduklarının altını çizdi. Çevikel, devletin bu konuda düzenleme yapması gerektiğini belirtti.
 
AMPD 2011 ödülleri
 
1. Yılın Pazarlama Kampanyası Ödülleri: AVM Gebze Center, Perakende YKM 2. Perakendede Yılın Teknoloji Uygulaması: Migros 3. Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: YKM 4. Yılın Yaratıcı Perakende Konsepti: Turkcell TİM 5. Yılın AVM’si: Kentpark, Optimum Outlet Adana, Galeria 6. Yılın Perakende Kuruluşu Ödülleri: Süvari (Zincir Mağaza), Migros ve BİM (Market) 7. Jüri Teşvik Ödülü: Birebir Market 8. Jüri Özel Ödülü: Korupark
 
’Pedallara asılın’
 
Zirvede konuşan AMPD Başkanı Mehmet Nane ise Çince’de krizin fırsat anlamına geldiğini belirterek, "Kriz Türkiye’nin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Bisikleti çevirmeye devam" dedi. Perakende 2023’te hedeflenen ihracatın yüzde 10’unu yapacak durumda olduklarını belirten Nane, "100 bin kişilik istihdama koşuyoruz. Kalkınma çarkını yatırımla desteklemeliyiz"" şeklinde konuştu. 
 
"Her AVM’ye girmeyin"
 
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz da 2012’de daha fazla risk alma iştahı olan firmaların pazar paylarını artıracağını dile getirdi. Yılmaz, "Her yeni AVM’ye girmeyin. Kur riski almayın" önerisinde bulundu. Türkiye’nin güvenli bir liman haline geldiğini dile getiren Yılmaz, "Çok şükür ki Avrupa’da değil Türkiye’deyiz . 2012’de kriz beklemiyoruz" dedi.
 
Paylaş: Facebook Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz
© Copyright 2008-2011 tureml.com | | | | | |
’a ait sitesinde üçüncü kişiler tarafından girilen gayrimenkul ilanları yayınlanmaktadır.Bu sebeple sitemizde yayınlanan ilanların içeriğinin doğruluğu ve/veya ilanı girilen gayrimenkullerin kiralanması/satılması hiçbir suretle garanti edilmemektedir.ilanların eksik, yanıltıcı veya hatalı olmasından da hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Localveri Yazılım