AZ | RU | TR | EN
| |
SMS İlanlar     |     Sahibinden     |     EMLAKÇILAR     |     Proje Firmaları
Bilgi Merkezi
   
  Gayrimenkul ve perakende dünyası MAPIC’te buluştu
Uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC, 17-19 Kasım günlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde yer alan Palais des Festivals’da (Festival Sarayı) gerçekleştirildi. Fuara dünyanın önde gelen alışveriş merkezi yatırımcıları ile bu AVM’lerde yer almak isteyen 66 ülkeden 6 bin 700 katılımcı, 2 bin 149 perakendeci, bin 813 perakende geliştiricisi ve 839 yatırımcı katıldı. Fuarda Turquality kapsamında desteklenen 10 Türk firması olan Medart Kuyumculuk (Zen Pırlanta), Cross Jeanswear Co., Boydak Dış Ticaret A.Ş (İstikbal, Bellona), Sarar Giyim, Eroğlu Giyim Sanayi (Colin’s), Çilek A.Ş, Ay Marka Mağazacılık (Network, Fabrika), Sun Tekstil (Jimmy Key), Orka Group (Damat, Tween), Ayaydın Miroglio Grup’un (İpekyol Twist, Mackha) yanı sıra perakende ve AVM yatırımcısı büyük Türk firmaları da yer aldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 18 Türk perakende firmasının katılım gösterdiği fuara bu yıl 50’den fazla Türk perakende ve yatırımcı firması iştirak etti. Fuar kapsamında gerçekleştirilen çalıştay ve panellerde Türk perakende ve gayrimenkul yatırım sektörlerinin gücü, Türkiye’nin bu sektörlerde sahip olduğu fırsatlar ve geleceğe yönelik girişimlerle ilgili örnekler verildi.

Bakan Zafer Çağlayan Türk firmalarını ziyaret etti
MAPIC’i ziyaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, fuara katılan Türk firmalarının stantlarını gezerek destek verdi. Yurt dışında prestijli projeler yapılmasının önemine dikkat çeken ve teknik müşavirlik, proje hizmetleri için 2010’da 30 milyon dolar kaynak ayırdıklarını söyleyen Çağlayan, “Projeler kaliteli olmalı. Projeyi yapın, projeye Türk ürünlerini koyun, DTM olarak proje parasını biz vereceğiz’ dedik ama talep olmadı” dedi. Çağlayan, “Bu kapı hala açık... Projenizi yapın Türk ürünlerini projenizde yedirin, karşı tarafa ‘proje parası istemiyoruz’ deyin, gelin proje parasını DTM olarak biz vereceğiz” diye konuştu. “İhracatı artırmak sadece dilemekle olmaz. Ülkelerin sistemlerini, kurallarını bilmek gerek. Kayan eksen, dünya ekseni” diyen ve Türk müteahhitlerin yurt dışında başarılı işler yaptığını anlatan Çağlayan, “Çin ve Japonya’da birçok kişi Türk firmalarıyla iş yapmaya hazır. Türkiye dünyada çok önemli konuma geldi. Bu ekonomiye de yansıyor” diye konuştu.

 

 

İstanbul’un alışveriş karnavalı Shopping Fest, görücüye çıktı
Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş’ın yönettiği Rönesans İnşaat’ın sahibi Erman Ilıcak ile Koton’un sahibi Yılmaz Yılmaz’ın katıldığı “BRIT-T: can Turkey offer a bridge between BRIC and Europe?” isimli oturumda Türkiye’nin organize perakende sektörüyle BRIC ülkelerine eklenmesi önerisi konuşuldu. Konuşmalar sırasında gelişmekte olan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’i temsil eden BRIC yerine Brezilya’nın B’sinin atılarak Türkiye’nin T’sini başa getirildiği TRIC oluşturulması önerisi de oturumda alkış aldı. Türk konuşmacılar TRIC terimi ile İngilizce’de ’oyun’ anlamına gelen trick’e gönderme yaptı. Oturumda ayrıca 2002 yılından bu yana İstanbul’un alışveriş turizminde tanıtımı için düzenli hale getirilmesi planlanan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen İstanbul’un alışveriş karnavalı Shopping Fest de tanıtıldı. Yılmaz Yılmaz, yabancı yatırımcılar ve katılımcılara İstanbul’un ve perakende sektörünün gelişimine büyük katkı sağlaması planlanan ve Shopping Fest ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca fuar boyunca tüm stantlara İstanbul Shopping Fest’in katalogları dağıtıldı. İstanbul Ticaret Odası, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, Türk Havayolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanan İstanbul Shopping Fest, 18 Mart- 24 Nisan 2011 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

“Türkiye’yi seneye daha coşkulu temsil edeceğiz”
Oturum sonrası görüşlerini aldığımız Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, girişimleri sayesinde MAPIC’in bu sene Türkiye’ye yine bir zaman ayırması dolayısıyla çok memnun ve mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’yi gündemde tutmak, Türkiye ismini yatırımcıların, Türkiye’ye gelmeyi düşünecek olan perakendecilerin ilgisine açmaya çalıştıklarını anlatan Alkaş, şunları dile getirdi: “Bizim bu tür uluslararası etkinliklerde var olmamız lazım. Türkiye’yi gündemde tutup, yatırımcıları cezp etmek adına çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Bu nedenle biz Alkaş olarak MAPIC’in temsilini üstlenmiştik. Bu sene Turquality’nin genel sponsorlardan biri olması, Türk firmalarının katılımını organize etmesi bakımından önemli. 5 yıl evveline kadar bu fuarda biz Türk firmaları yer bulamazken bugün üst katlara dahi çıkıyoruz artık Rönesans’da olduğu gibi. Dolayısıyla keyifliyim, mutluyum. Bu sene Türkiye adına iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Bu girişimler dalga dalga sonuçlarını verecek, sektör adına önemli kazanımlar, açılımlar getirecektir diye düşünüyorum. Burada mimarlarımız, perakendecilerimiz, yatırımcılarımızla var olduğumuz zaman bayrağı sallıyoruz, Türkiye’deki çalışmaların zenginleştiğini aktarabiliyoruz. O bağlamda amaca ulaşıldı diye düşünüyorum. Bu fuar biter bitmez hemen çalışmaya başlıyoruz. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da bu yönde bize destek oldu. Dolayısıyla inanıyorum ki Türkiye’yi seneye burada daha etkin, daha coşkulu temsil edeceğiz.”

 

 

Colin’s 7 dakikada şov yaptı
Dünya genelinde çok sayıda alışveriş merkezi ve perakende sektörü temsilcisinin katıldığı MAPIC fuarında gerçekleştirilen “Speed Matching” etkinliklerinden birinde 5 perakende konsepti tanıtıldı. Söz konusu perakende markaları arasında yer alan Colin’s’in Global İş Geliştirme direktörü Arda Taşarkan, 7 dakikada mağaza konseptleriyle ilgili örnekleri dünya perakendecilerine sundu. Oldukça ilgi gören etkinlikte konseptlerini tanıtan diğer markalar ise Kanada’dan Cirque Du Soleil, Fransa’dan Manhattan’s Hot Dog (Yiyecek içecek), İtalya’dan Via Uno (Giyim) ve Portekiz’den Zippy Kidstore (Giyim) oldu.

Türk firmalarına Turquality desteği
MAPIC’e Turquality kapsamında katılan firmaların yer ve stant dekorasyonu gibi masraflarının Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından karşılandığını dile getiren T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Feyza Erdoğan, Turquality Çalışma Grubu’ndan gelen teklif üzerine Türk firmalarına markalaşma yolunda destek olduklarını anlattı.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (ITKIB) Turquality Bölüm Direktörü Gökhan İçel ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Fuara katılan bu firmalar, Turquality’nin hedefleri doğrultusunda dünya markası olma yolunda ilerliyorlar. Bu yolda MAPIC iyi bir fırsat. Markalarımız burada çoğunlukla franchising fırsatlarını değerlendirmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki yıllarda da burada olmak konusunda talepler alıyoruz.”

Colins, 2015’e kadar bin 500 mağaza açacak
MAPIC’e Turquality kapsamında katılan firmalardan biri olan Eroğlu Giyim (Colin’s) Uluslararası Müşteri Satış Temsilcisi Alev Altun, Ortadoğu’da, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde güçlü olan firmalarının artık yavaş yavaş Avrupa’ya açılmayı hedeflediğini anlattı. Avrupa’da kendilerini gösterebilmek için MPAIC’i çok iyi bir fırsat olarak gördüklerini belirten Altun, “Şu anda yaklaşık 500 mağazamız var. Hedefimiz, 2015’e kadar tüm dünyada bin 500 mağazaya, 400 bin satış alanına ulaşmak. Çorlu ve Aksaray dışında Mısır’da da bir denim fabrikamız var. Yakın zamanda Mısır’da bir fabrikamız daha açılacak. Suudi Arabistan, Bulgaristan, Romanya, Beyaz Rusya gibi 32 ülkede bulunuyoruz. Libya ve Irak’ta mağazalarımız açılmak üzere. Önümüzdeki iki sene içerisinde Avrupa’daki 4 merkezde, İngiltere, İtalya, Fransa ve Almanya’da da mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi.

Ay Marka 2011’de daha çok gelişmiş ülkelere girecek
MAPIC’e katılmaktaki amaçlarının daha çok bayi ve franchise bulmak olduğunu vurgulayan Ay Marka Mağazacılık (Network, Fabrika) Strateji ve İş Geliştirme Birim Yöneticisi O. Erkut Gündüz, şunları söyledi: “MAPIC, daha çok proje sahipleriyle, yatırımcılarla perakendecileri buluşturan bir fuar. Aynı zamanda bayilik almak isteyen firmaları da bir araya getiriyor. Var olduğumuz ülkelerdeki projeleri görüyor, müşterilerimizi yönlendirebiliyoruz. Kendi sektöründe en çok pazar payı bulunan firmayız. Yurt içinde belli bir büyüklükteyiz. Şimdi amacımız, yurt içinde çalışan modeli yurt dışına taşımak. Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri gibi daha çok gelişmekte olan ülkelerde yer alıyoruz. 2011’de daha çok, İngiltere ve Amerika başta olmak üzere gelişmiş ülkelere girmeyi hedefliyoruz. Mağazacılık meşakkatli bir süreç... Adım adım gitmek gerekiyor. Tarzımızın oradaki insanlara uyup uymadığını görmemiz lazım ama en azından İngiltere ve Amerika’da 1’er tane mağaza açacağız. Oradan aldığımız tepkilere göre bu sayılar artacak.”

Jimmy Key’in hedefi Rusya ve komşu ülkeler
MAPIC’e ‘birlikten güç doğar’ felsefesiyle, Turquality kapsamında ilk kez katıldıklarını dile getiren Jimmy Key Ürün Yönetimi ve Lojistik Birimi Sorumlusu Esma Uyar, yerli pazarda 70 corner ve 18 mağazayla yer aldıklarını ancak artık yurt dışına açılma hedeflerini gerçekleştirme yolunda adımlar atmaya başladıklarını anlattı. Ukrayna’da bir toptan mağazaları bulunduğunu belirten Uyar, “Rusya’da, Balkan ülkelerinde, Avrupa’da olabilir miyiz? Buradaki insanların beklentilerini nasıl markalarla var olmak istiyorlar? Alışveriş merkezleri nasıl portfolyoda bir marka alternatifi arıyor? Hem bunları öğrenmek hem de kendinizi ifade etmek açısından MAPIC doğru bir yer. Özellikle Rusya’da, Balkan ülkelerinde, Ukrayna, Bakü gibi komşu ülkelerde var olmak, Avrupa’da markamızın temsil edilebileceği, franchise bulabileceğimiz noktalarda yer almak istiyoruz. Önümüzdeki yıl en az 5 Avrupa ülkesi ya da yakın komşuda mağaza açacağız. Ama aslı sorun, doğru franchise’ın sizi bulması. Siz gidip kendi mağazanızı açmak istemiyorsunuz zira. Markamızı temsil edebilecek, doğru şehir-lokasyondaki franchiselarla buluşmak istiyoruz. Satış ekibimiz bunun için halihazırda çalışma yapıyor ancak görmediğiniz ülkeler ya da AVM’ler olabilir. Satış organizasyonuna bilgi götürmek için bu fuar iyi bir fırsat” dedi.

Ayaydın, franchise ile büyüyecek
Şu anki stratejilerinin direkt yurt dışına mağaza açmaktan öte franchise partnerları bulmak şeklinde olduğunu ve MAPIC’e de bu yüzden katıldıklarını belirten Ayaydın Miroglio Pazarlama Koordinatörü Demet Güleç, şu an Türkiye dışında 3 ülkede var olduklarını ve bundan sonra direkt mağaza açmak yerine yurt dışında kendilerini temsil edecek franchise partnerları aradıklarını vurguladı. Güleç, özellikle Ortadoğu ülkeleri, komşu ülkeler ve Avrupa’da büyüme planları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

Sarar, en iyi şehirlerin en iyi caddelerine odaklandı
Sarar’ın danışman firması olan Silfeler International Consultancy’nin yöneticisi Medet Silfeler, Avrupa’da İsviçre, Belçika, Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan gibi 16 lokasyona var olduklarını, şu sıralar özellikle Almanya’nın en iyi şehirlerinin en iyi caddelerine odaklandıklarına değindi. Silfeler, “Berlin’de Gucci, Louis Vuitton gibi markaların olduğu bir blokta, Frankfurt’ta 3 katlı, çok estetik bir mağaza açtık. Bu mağaza direkt ana meydanda. Binanın üzerinde artık Sarar yazıyor. İsteğimiz Sarar’ı yalnızca büyütmek değil, Türk markası olarak yurt dışında aynı zamanda iyi bir izlenim bırakmak.  Frankfurt’taki o yüksek binanın üzerine ismimizi koymamızla beraber Almanların ve turistlerin günlük konuşmalarına Sarar’ın ismini yerleştirmeyi arzuluyoruz. İnsanlar yavaş yavaş ‘Sarar binası’nda buluşma sözü vermeye başladı mesela. O binanın, o köşenin ismi artık Sarar binası oldu. Amerika’da 6-7 lokasyonumuz var. Yeni ülkelere açılmaya başladık” dedi.

Orka Group zincirine Romanya da katılıyor
Orka Group’un erkek hazır giyiminde oldukça dışa dönük çalışmaları olduğunu, en batıdan en doğuya kadar farklı farklı ülkelerde markaları bulunduğunu hatırlatan Orka Group Uluslararası Satış Pazarlama Sorumlusu Alp Olgaç, MAPIC sayesinde sektörün nabzını yoklayabildklerini, yeni projeler hakkında bilgi edinebildiklerini ifade etti. Hazır giyim sektöründe Hindistan’a ilk giren Türk perakendecisi olduklarını vurgulayan Olgaç, bu sene içerisinde Hindistan’da 5 mağaza açtıklarını, yakın zamanda zincirlerine Romanya’yı da katacaklarını açıkladı.

Çilek, her ülkede var olmak istiyor
MAPIC’e 3’üncü kez katılan Çilek A.Ş’nin Satış Direktörü Erol Çetinkaya, önümüzdeki yıllarda çeşitli ülkelerde yapılacak projelerle ilgili bilgi sahibi olmak açısından bu fuarda yer almanın önemine değindi. Dünya markası olma yolunda ilerlediklerini anlatan Çetinkaya, şunları söyledi: “Şu an 66 ülkede 444 satış noktasıyla hizmet veriyoruz. Bu rakamı 4 bin 400’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye dışındaki diğer tüm ülkelerde mevcut Çilek’lerin sayısını artırmak veya doygunluğa ulaşmış pazarlarda da mevcut durumumuzu korumak, daha iyi lokasyonlara çıkmak, o mağazaların karlılığını artırmak gibi amaçlarımız var. MAPIC’te dört hedefimizden üçünü yakaladık. Hiçbir operasyonumuzun olmadığı iki ülke ile de görüşmelerimiz oldu. Fuar sonrası projeleri detaylandırıp sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda efektif bir fuar oldu. Önümüzdeki yıllarda da böyle bir organizasyona dâhil olmamız gerektiğini düşünüyorum. Stant kiralamasak bile perakende mağazalar ayağını geliştirmek adına bu işten sorumlu yöneticimizin buraya katılmasında fayda görüyorum. Türkiye’de ön plana çıkmış, çok değerli markalar var burada. Onlarla beraber fuar süresince karşılıklı sohbetlerle benchmark yapmış oluyoruz. Neyi nasıl yapsak daha iyi olur, nelerimiz eksik, siz nasıl yapıyorsunuz şeklinde bilgi alışverişleri çok hoş oluyor. Buradaki markaların hepsinin ayrı ayrı güçlü olduğu ülkeler var. O ülkelerde hangi yöntemlerle başarılı olduklarını anlayabiliyoruz. O anlamda da herkes için faydalı olduğunu düşünüyorum.”

İstikbal ve Bellona, yurt dışında 500 mağazaya ulaşacak
Fuarda Turquality şemsiyesi altında, İstikbal ve Bellona markalarıyla yer alan Boydak Dış Ticaret’in Bölge Satış Koordinatörü Göksel Tural, yurt dışında 250 mağaza ve 300 bin metrekare teşhir alanıyla faaliyet gösterdiklerini söyledi. 2015 için 500 mağazalık bir hedefleri olduğunu kaydeden Tural, “Bunu gerçekleştirmek için, geliştirme firmaları ve yatırımcılarla özellikle kira rakamları konusunda bir database çalışması yapıyoruz. Bu anlamda genişlemeyi düşündüğümüz bölgelerle ilgili önemli kontaklar edindik. Bizim asıl hedefimiz, Ikea’yı bir kenara bırakacak olursak, dünyanın en iyi mobilya perakendecisi haline gelmek. Onun hazırlık çalışmalarının bir parçası olarak buradayız. Şu ana kadar yaptığımız görüşmelerden memnunuz. Boydak grubu yurt içinde resmi, yani merdiven altı olmayan piyasanın 1,5 milyar dolarlık fabrika çıkışı mobilya satışıyla, yaklaşık yüzde 35’ine hâkim. Dolayısıyla şu anda bunun daha da ileriye gitmesi değil, kalitesinin artırılması çalışmaları yapılıyor” dedi.

 

 

“Mall of İstanbul” sektörün uluslararası temsilcileriyle buluştu 
Torunlar GYO, tarafından hayata geçirilecek Türkiye’nin en büyük karma (mix-ed use) kullanım projelerinden “Mall of İstanbul”, MAPIC’te görücüye çıktı. Yaklaşık 491 milyon TL yatırımla İstanbul Mahmutbey’de yapılması planlanan “Mall of İstanbul”, alışveriş merkezi, konut, otel ve ofis bloklarından oluşuyor. “Mall of İstanbul” Mahmutbey’de, D-100 (E-5), TEM ve Basın Ekspres otoyollarının kesişim noktasında yer alıyor. Toplam 140 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi içinde, 300 mağazadan oluşan 110 bin metrekarelik perakende kısmı ve 30 bin metrekarelik eğlence ve yemek alanı bulunacak. “Mall of İstanbul”da açık hava alışveriş alanları, gurme pazarı, iç sirkülasyon için nostaljik ‘hatlı tramvay’ 120 metre kayak pistli snowpark, Türkiye’nin en büyük dönme dolabı, 100 metre yüksekliğinde adrenalin kulesi, planaterium astrolojik gözlem evi gibi bir çok ilkler de yer alacak. “Mall of İstanbul” projesinin 2013’ün ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Turkmall yeni projelerle katıldı
Bu yıl fuara çantasında yeni projelerle giden Turkmall, Forum Oyia (Trablus, Libya, 2012 yılında açılacak), Forum Uptown Tbilisi (Tiflis, Gürcistan, 2011 yılında açılacak) gibi AVM projelerini dünya gayrimenkul ve perakende temsilcileriyle paylaştı. Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Almanya, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Gürcistan, Rusya, Çin, Libya, Fas, Tunus, Mısır, Suriye, İran ve Kıbrıs’da alışveriş merkezleri geliştirme ve yatırımında lider bir şirket olan Turkmall, yılda 500 mağaza kiralamayı hedefliyor. 

 

 

Öncüoğlu Rusya projelerine başladı
Türkiye’de en fazla alışveriş merkezi yapan gruplardan biri olan Öncüoğlu, MAPIC’e 7’nci kez katılıyor. İstanbul’da Starcity, Adapazarı’nda Ada Center, Denizli’de Teras Park, Zonguldak’ta Demirpark, Ankara’da Kentpark, Cepa, Maltepe, 365, Arcadium gibi projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Öncüoğlu Genel Müdürü Mimar Enis Öncüoğlu, “Türkiye’de inşaatı devam eden iki projemiz var: Antalya Terracity ve Diyarbakır İnova. Görüşmeyi sürdürdüğümüz başka projeler de var elbette. Yurt dışında Rusya’da aktif olarak projelere başladık. Biz zaten genellikle yurt dışı işler yapıyoruz. Moskova’da da ofisimiz var. Buraya geliş amaçlarımızdan biri de zaten Rus ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki yatırımcı profiliyle daha rahat görüşmek” dedi.

İki Design Group Ortaklarından Durul Kuşdemir
Türkiye’nin en büyük komplekslerinden biri olan Libadiye Emaar’ı planlamakla görevlendirildiklerini belirten İki Design Group Ortaklarından Durul Kuşdemir, toplam 800 bin metrekare kapalı alana sahip, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerini barındıracak 125 bin metrekarelik projede bin 400 anahtarlık residence ve 5 yıldızlı otel bölümü de olduğunu sözlerine ekledi. Kuşdemir, “Libya Bingazi’de çok büyük bir alışveriş merkezi yapıyoruz şu an. Azerbaycan Bakü’de bir alışveriş merkezimiz var. Genelde bunlar karma projelerden oluşuyor. Sadece alışveriş merkezi olmuyor, mutlaka yanında residance, otel gibi fonksiyonlar bulunuyor” dedi.



www.emlakbulten.com

 

Paylaş: Facebook Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz
© Copyright 2008-2011 tureml.com | | | | | |
’a ait sitesinde üçüncü kişiler tarafından girilen gayrimenkul ilanları yayınlanmaktadır.Bu sebeple sitemizde yayınlanan ilanların içeriğinin doğruluğu ve/veya ilanı girilen gayrimenkullerin kiralanması/satılması hiçbir suretle garanti edilmemektedir.ilanların eksik, yanıltıcı veya hatalı olmasından da hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Localveri Yazılım