AZ | RU | TR | EN
| |
SMS İlanlar     |     Sahibinden     |     EMLAKÇILAR     |     Proje Firmaları
Bilgi Merkezi
   
  Borsa çıkartması milyonlar getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun yayınladığı rapor, bu yıl halka arz edilen 5 gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şirketi ile sektöre sermaye piyasalarından toplam 609 milyon 231 bin TL kaynak aktarımı sağlandığını ortaya çıkardı.

Bunlara ek olarak dört GYO’da halka arz için SPK’ya başvuruda bulunurken halen İMKB’de işlem gören 19 GYO’nun toplam piyasa değeri ise 5 milyar 556 milyon 349 bin TL’yi buluyor.
Bu şirketlerin portföy değeri ise 8 milyar 235 milyon 541 bin TL.
Bu yıl TSKB, İdealist, Reysaş, Martı ve Torunlar GYO olmak üzere 5 şirket halka arz edilirken 2010’da yapılan arzlara bakıldığında piyasa değeri olarak toplam sektör büyüklüğünün yüzde 36.70’inin ve portföy büyüklüğü olarak da sektörün portföy büyüklüğünün yüzde 41.18’i bu yıl yapılan halka arzlardan oluştu.

SPK raporunda 2010 yılındaki halka arzlarla GYO sektörünün büyüklüklerinin yaklaşık olarak 2 katına çıktığını belirtirken, “Bu durumun Kasım ayında halka arzı planlanan Emlak GYO ile dahada belirginleşmesi ve GYO’lar açısından bu yılın halka arz seferberliği niteliği taşıyacağı” dile getirildi.  

4 şirket sırada bekliyor
Emlak Konut, Akfen ve Albayrak GYO ile Büyükhanlı Gayrimenkul Ortaklığı da halka arz için SPK’ya başvurmuş durumda. Söz konusu başvuruların sonuçlandırılmasıyla 4 GYO’nun halka arzından gayrimenkul sektörüne sermaye piyasalarından tahmini 1 milyar 170 milyon TL kaynak aktarımının sağlanması bekleniyor.

2010 yılında yapılan halka arzlarla GYO sektörü, piyasa değeri ve porföy büyüklüğü olarak 2010 yılı başındaki büyüklüğünü yaklaşık iki katına çıkardı. Muhtemel arzlarla birlikte de yılbaşındaki büyüklüğün 3 katına çıkmasının beklendiği belirtilen SPK raporunda, “2010 yılındaki halka arzın önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi beklenmektedir.

Büyük çaplı GYO halka arzları yoluyla, ülkemizde hızla gelişen gayrimenkul sektörüne geleneksel finansman yöntemlerine bir alternatif olarak sermaye piyasaları yoluyla ucuz ve uzun vadeli finansman olanağı sağlanması hedeflenmektedir” denildi.

Bürokrasi azaltıldı
Bu arada SPK yaptığı düzenleme ile bu yılın başında GYO’ların minimum halka açılma oranlarını yüzde 49’dan yüzde 25’e düşürerek halka arzları teşvik edilmişti.
Öte yandan Kurul yaptığı başka bir düzenleme ile GYO’ların halka arzı için sermayeye bağlı süre verilmesi uygulamasından vazgeçilerek, ortaklıkların, kuruluşlarını takip eden 3 ay içinde çıkarılmış sermayelerinin asgari yüzde 25’ini temsil eden paylarının halka arz edilmesi zorunluluğunu getirmişti.

İMKB’de işlem gören GYO’lar:
Akmerkez, Alarko, Atakule, Doğuş, İş, Nurol, Özderici, Pera, Sağlam, Sinpaş, Vakıf, Y&Y, Yapı Kredi Koray, EGS, TSKB, İdealist, Reysaş, Martı, Torunlar.



www.emlakbulten.com

 

Paylaş: Facebook Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz
© Copyright 2008-2011 tureml.com | | | | | |
’a ait sitesinde üçüncü kişiler tarafından girilen gayrimenkul ilanları yayınlanmaktadır.Bu sebeple sitemizde yayınlanan ilanların içeriğinin doğruluğu ve/veya ilanı girilen gayrimenkullerin kiralanması/satılması hiçbir suretle garanti edilmemektedir.ilanların eksik, yanıltıcı veya hatalı olmasından da hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Localveri Yazılım