AZ | RU | TR | EN
| |
SMS İlanlar     |     Sahibinden     |     EMLAKÇILAR     |     Proje Firmaları
Bilgi Merkezi
   
  En Çok Primi Hangi Bölge Yapar Anket Sonuçları

KAYABAŞI İLGİ GÖRDÜ

Kiptaş ve Toki tarafından yapılan konut projeleri ile dikkat çeken Kayabaşı bölgesi anketimizde  2566 oy alarak 1. sırada tamamlamıştır. Bölge depreme dayanklı bir zemine sahip , Toki’nin 60,000 adet konut yapacak olması ve aynı zamanda 3.köprü bağlantı yollarının bu bölgeden geçecek dedikodularının ortalarda gezmesi Kayabaşı Köyü’nün prim potansiyelinin yüksek olması sebepleri arasında yer alıyor.

Uzman Görüşü: Kayabaşı merkezi yerlere uzak , ulaşım zor,  doğru dürüst bir tane yol yok, yakınında kamu kurumları, hastaneler, okullar, alışveriş merkezleri gibi ihtiyacı karşılayacak hiç bir birimin olmaması, gerekli düzenlemelerin yapılmaması gibi etkenlerden dolayı kısa sürede prim yapacak bir bölge değildir. Bölgenin oturması ve değer kazanmaya başlaması en az 10 yıl alacaktır. Kısa vadede prim bekleyen yatırımcılara önermiyorum. Uzun vadede  yani en az 10-15 yılı göze alanlar için değer kazanacak bir bölge

Esenyurt Değerleniyor

Anketimizde 2485 oy  alan Esenyurt 2.sırada yer aldı. Büyük inşaat firmalarının ard arda proje açıkladığı bölgelerin başında gelen Esenyurt bundan 3-4 yıl önce çarpık yerleşimi ve yoğun gecekonduları ile dikkat çekerken şimdi lüks rezidans ve sitelerle doldu taştı.Bilhassa E-5 otoyolu  sınırı ile Bahçeşehir’e yakın bölgelerde yapılan ve yapılmakta olan yeni siteler bulunuyor.

Uzman Görüşü: Esenyurt İstanbul’da en büyük dönüşüm yaşayan ilçelerin başında geliyor, merkezinde bir çok gecekondunun bulunduğu ilçede belediye yeni yapılan konut projelerine destek veriyor, hatta bazı projeler belediye ile ortaklaşa yapılıyor. Haramidere- Mehterçeşme  aksında onlarca proje yapılırken yine bu bölgeler gerek alt yapısı gerek üst yapısı ile çok düzenli şekilde gelişiyor. E5 otoyoluna yakın olması sebebi ile bölgenin gelişmesi oldukça hızlı olacak. İstanbul’un merkezine uzak olması nedeniyle lüks siteleri ve rezidanslar şuan için oldukça uygun fiyatlardan satılıyor. İBB’nın planına göre kısa süre içinde gelecek Metrobüs, yine önümüzdeki 5 yıl içinde Esenyurt Devlet Hastanei önünden geçmesi planlanan Metro’yla birlikte bir tarafında E5 otoyolu diğer tarafında TEM otoyolu ile Esenyurt ulaşım imkanları bakımından oldukça şanşlı.  Beylikdüzü-Gürpınar ve Büyükçekmece’de bulunan denizlere yakınlığı ise diğer avantajı.  Çok fazla nitelikli konut projesi yapılması bu bölgeye yatırım yapacaklar için en büyük eksi, şuanda yapılan konut projelerinin ancak %10’u kadarında yaşam başlarken, tamamlanma aşamasına gelen onlarca konut projesi arz-talep dengesini bozacaltır. Zamanla oturacak fiyatlarla İstanbul’un yaşama değer katan bölgelerinden birisi olacak. Kısa vadede prim bekleyen için önermiyorum.  Orta vadede sonuç almak isteyenler için tercih edilecek bölgelerin başında geliyor. Fiyatların oturması en azından 5-6 yılı bulacaktır.

Beylikdüzü Anketimizde 3. Sırada Yer Aldı

Toplam 2311 oy alan Beylikdüzü  anketimizden 3. olarak çıktı.Merkezinden E-5 Otoyolunun geçmesi, diğer taraftanda denize kııyısı bulunması nedeniyle ilgi çeken bölge 2009 seçimleriyle birlikte ilçe oldu, ilçe olmasıyla birlikte E-5’in güney tarafı Beylikdüzü olurken Kuzey bölümü Esenyut’a bağlandı.

Uzman Görüşü: Beylikdüzü’de tıpkı Esenyurt gibi aynı özellikleri taşıyor, zaten iki bölgeyi E-5 otoyolu ayırıyor, bundan 2 sene önce çoğu proje Beylikdüzü’nde yapılırken, ilçe sınırları yol ile ayrılınca bu bölgelerin çoğu Esenyurt sınırlarında kaldı.Bir çok alışveriş merkezi bulunan bölgede konut fiyatları Esenyurt’a göre daha pahalı, bunun nedeni ise 1990 yılından itibaren düzenli gelişme ve siteleşme oldu. Yine aynı şekilde orta vadede prim yapacak bir bölge

Bahçeşehir Cazibesini Koruyor, Ispartakule’de Gelişme Devam Ediyor

 Bahçeşehir 1978 oy ile 4.sırada yer alırken hemen yanındaki Ispartakule 878 oy aldı.,

Uzman Görüşü:  Bahçeşehir çeşitli nedenlerden dolayı istenilen konuma gelemedi bunların başında ise Ispartakule TEM çıkışının çok geç yapılması oldu, Lüks yapıların ve villa projelerin yoğun olduğu bölge orta vadede prim bekleyenlerin yüzünü güldürür.

Anadolu Yakası Ankette Geride Kaldı

Anadolu yakasında bulunan bölgelerden en çok oyu Ataşehir-Şerifali alırken ikinci sırayı Kurtköy aldı.Bunları Pendik takip etti.

Uzman Görüşü:  Anadolu yakasında Ataşehir-Şerifali aksı birbiri ardına yapılan projelerle dikkat çekiyor, İş merkezlerine yakınlığı, çevreyolunun etkisi ve finans merkezi projeleri bu bölgeyi tabiri caizse roketledi. Ataşehir’de metrekare satış fiyatları tavan yaparken Şerifali’de bu hızlı yükselişten kendine düşeni alıyor. Bu bölge orta vadede prim yapacakların  başında geliyor. Ataşehir-Ümraniye arasında kalan bölüm ise konut arzının fazla olmasından dolayı fiyatların oturması zaman alacaktır. Kurtköy ise Sabiha Gökçe ve Formula 1 ile her geçen gün değerlenmeye devam ediyor. Havaalanına yakın bölgeler en çok tercih edilenler olurken, Akfırat bölgesi de villa projeleri ile dikkat çekiyor. Orta vadede prim yapacak bir bölge.

Kartal kentsel döünüşümü beklerken bir yandan da inşaat firmaları bölgede konut projeleri geliştirmeye başladı bile, devletin dönüşüm süreci ne kadar daha uzar bilinmez ama özel sektör bu gidişle dönüşümü beklemeden bölgeyi oldukça geliştirecek. Fiyatlar şuan için uygun, kentsel dönüşüm yapılırsa en azından yüzde yüz kazandıracak bir bölge.

KISA VADEDE PRİM YAPACAK BÖLGELER

Ekonomik krizin etkileri, satışların istenilen düzeyde olmaması nedeniyle fiyatların dip yapması en çok şehir dışlarına yaramasına rağmen  merkezi yerlerde de durgunluk söz konusu.Kısa vadede prim bekleyenler ve kira geliri için yatırım yapacaklar için en ideal bölgeler şehir merkezleridir.

Göztepe-Kozyatağı bölgesi ofis ve iş merkezi olma yolunda ilerliyor, kısa vade de prim bekleyenler için Anadolu yakasında önerilecek bölgelerin başında geliyor.

Avrupa yakasında ise Şişli-Kağıthane kısa vadede prim bekleyenler için en ideal bölge, Seyrantepe son zamanlarda oldukça hareketlenirken Metro’nun gelmesi, stadın tamamlanması ve Şişli Etfal’in bu bölgeye taşınacak olması prim potansiyelini arttırıyor, diğer taraftan yeni yollar ve tünellerin yapıldığı Feriköy-Bomonti hattı ise yolların açılması, tünelleri faaliyete girmesi, Çağlayan’daki adliyenin tamamlanması , yine bu bölgede yapılan rezidanslarda yaşamın başlaması ile fiyatlar şimdikinden çok daha yukarılara çıkacaktır, tüm bu gelişmelerin 2-3 yıl içinde olması kuvvetle mutemeldir.

www.emlakhaberleri.com

 

Paylaş: Facebook Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz
© Copyright 2008-2011 tureml.com | | | | | |
’a ait sitesinde üçüncü kişiler tarafından girilen gayrimenkul ilanları yayınlanmaktadır.Bu sebeple sitemizde yayınlanan ilanların içeriğinin doğruluğu ve/veya ilanı girilen gayrimenkullerin kiralanması/satılması hiçbir suretle garanti edilmemektedir.ilanların eksik, yanıltıcı veya hatalı olmasından da hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Localveri Yazılım