AZ | RU | TR | EN
| |
SMS İlanlar     |     Sahibinden     |     EMLAKÇILAR     |     Proje Firmaları
Bilgi Merkezi
   
  Artık ’kârlı’ tepe olacak

Karlıtepe, bölgede evi ve arsası olanlar için 2B Yasası’nın kabul edilmesinin ardından artık "kârlı" tepe olacak. Karlıtepeli’ler yasayı dört gözle bekliyor.

Hükümet tarafından hazırlanan yasa tasarısı TBMM’de kabul edilirse 473 bin 419 hektarlık 2B arazisi, orman statüsünden çıkartılacak ve Mart ayından sonra özgürlüğüne kavuşacak. Türkiye’de bu yasadan ise en fazla Antalya, İstanbul, Bursa, İzmir, Muğla olmak üzere 36 il etkilenecek.

Yaklaşık 47 bin hektarlık arazi ile en fazla 2B ise Antalya’da bulunuyor. Yasanın çıkmasıyla birlikte özellikle deniz manzaralı ve ulaşım açısından kolaylık sağlayan yerler dikkat çekecek. İstanbul Beykoz’da "Karlıtepe" de bu yerleşim bölgeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

KİRAZLI YAYLA YOLU
Vatan gazetesinin haberine göre; Karlıtepe, Kirazlı Yayla yolu olarak da biliniyor. Denizden yüksekliği ise 189 metre. Karlıtepe’nin komsuşu ise milyon dolarlık evleriyle tanınan Beykoz Konakları...

Vadinin bir tarafında Beykoz Konakları,diğer tarafında ise Karlıtepe var. Ancak Karlıtepe, Beykoz Konakları’na göre çok avantajlı çünkü eşsiz bir Boğaz ve orman manzarasına sahip. Ayrıca, bir tarafta Boğaz, bir tarafta Levent ve bir tarafta ise Maslak... Bu konuma sahip alan da 2B statüsünde. Karlıtepe’de oturanlar da 2B Yasası’nı bekliyor.

25 YILDIR BOĞAZ MANZARALI GECEKONDUDA YAŞIYOR
Karlıtepe’de oturan Cemal Sucuoğlu, 25 yıldır Boğaz manzaralı gecekonduda oturduğunu söylüyor. Kanunun çıkması durumunda tapusunu almak için ödeyeceği paranın hesabını yapıyor:

"Burada emlak rayiç bedeli metrekare başına 31.16 TL. Evin arazisi 450 metrekare. Yasa çıkarsa ödeyeceğim rakam yaklaşık 33 bin TL yapıyor. Bunun da 10 bin TL’si peşin. Ben bu parayı ödeyemem. Bu çok fazla. Arsamı bedavaya almadım ki?"

10 DÖNÜM ARAZİ 750 BİN LİRA
Hasan Lükoğlu, 1973 yılında 10 dönümlük arazi aldıklarını ve 3 kardeş ortak olduklarını söylüyor:

"Buradaki hiç kimse Karlıtepe’de yaşamayı hak etmiyor. Tapular verildikten sonra Karlıtepe’de değişim yaşanacaktır. Kimse buralarda kalmaz."

10 dönüm karşılığında Hasan Lükoğlu’nun tapusuna sahip olmak için ödeyeceği rakam ise 750 bin TL’yi buluyor. Emekli olan Lükoğlu, bu rakamı nasıl ödeyeceğini ise şöyle açıklıyor:

"Hemen aşağıda Beykoz Konakları’nda bir evin değeri en az 1 milyon dolar. Onların Boğaz manzarası yok. Benim evimin olduğu yer en az 2 katı eder. Öyle olunca 10 dönümün 3 dönümünü satar parayı çıkartırız."

"MECBUREN ÖDEYECEĞİZ"
Nurettin ve Zeynep Öztürk 220 metrekare üzerine kurulu evlerinde yaşıyor. Oturdukları evin tapusunu almak için ödeyecekleri rakam da 15 bin TL. Öztürk, "Mecburen ödeyeceğiz. Kredi çeker öderiz, çalışıp krediyi öderiz. Başkasına mı yedireceğiz malımızı. 15 bin lirayı ödeyince evimizin tapusunu alacağız" diyor.

280 METREKARELİK YERİN TAPUSUNA 20 BİN LİRA ÖDEYECEK
Hüseyin Kara ise 1980 yılında 280 metrekare yer satın aldığını söylüyor:

"Yasa çıkarsa ödeyeceğimiz rakam 20 bin TL civarında. Bu parayı ödememiz çok zor. Ben burayı köyümdeki tarlalarımı satıp aldım. Şimdi satacak bir şey kalmadı. Buraya geldiğimizde bize ‘çuval içindeki aslan’ diyorlardı. Şimdi adımız işgalci oldu. Ama biz buraları bedavaya almadık, tarlamızı satıp aldık."

www.emlakbulten.com



Paylaş: Facebook Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz
© Copyright 2008-2011 tureml.com | | | | | |
’a ait sitesinde üçüncü kişiler tarafından girilen gayrimenkul ilanları yayınlanmaktadır.Bu sebeple sitemizde yayınlanan ilanların içeriğinin doğruluğu ve/veya ilanı girilen gayrimenkullerin kiralanması/satılması hiçbir suretle garanti edilmemektedir.ilanların eksik, yanıltıcı veya hatalı olmasından da hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Localveri Yazılım