AZ | RU | TR | EN
| |
SMS İlanlar     |     Sahibinden     |     EMLAKÇILAR     |     Proje Firmaları
Bilgi Merkezi
   
  Ev fiyatları ne olacak?
Etrafta yığınla yapılmış her türlü konut projeleri  üstelik çok güzel kampanyalarla  alıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Peki ya alıcı ne durumda!! Alıcı şaşkın ve tedirgin olan bitene anlam vermeye çalışıyor.
 
Son zamanlarda Mynet Emlak’ da  soru cevap köşesinde ve etrafımdan en fazla aldığım soru; Ev fiyatları ne olacak? Sizce elimizdekini şu an satmalımıyız? Yoksa yatırım amaçlı almalımıyız? Yada  bir süre daha beklemelimiyiz? Krediler çok yüksek bu aşamada ev almak ne kadar doğru? gibi sorulara tüketici yanıt arıyor.

Konut kredileri çok yükseldi hatta bir çok bankada % 2 lerin üzerine çıkmış durumda. Diğer taraftan bakıldığında konut fiyatları düşmeye başladı.Bu düşüş 2009 yılında da devam edecek görünüyor .Her zaman söylediğim gibi birbiriyle ters orantılı gelişiyor konut fiyatları  ve kredi faiz oranları. İnşaat malzemelerinde de fiyatlar düştü ancak bir yere kadar dolayısıyla inşaat  maliyetlerine bakıldığında konut fiyatlarında çok büyük düşüşler olmayacağını söyleyebiliriz.

Gözardı etmemiz gereken başka bir durum  tüketicilerin konut kredisi kullanarak bir, iki hatta daha fazla evi alması olmuştu. Bu durum yaşanan kriz ile beraber tüketiciyi zor duruma sokmaya başladığı an piyasa da enteresan birbiriyle çelişen fiyatlar oluşmaya başlayacaktır. Çok kısa bir süre önce neredeyse bankaların konut kredisi vermek için birbiriyle yarıştığı dönemde  hemen hemen her başvuran tüketiciye konut kredisi verildi. Talep arttıkça konut fiyatları yükseldi.  Bu durum aslında reel olmayan konut fiyatları yarattı. Tüketici elinde küçük bir nakit ile üzerini kredi çekerek aslında   geleceğini ipotek ederek yatırım yapmaya başladı. Dolayısıyla konut fiyatları reel  seviyesine gelmek durumunda.

Piyasada oluşan ve oluşacak gayrimenkul fiyatlarından yararlanmak isteyen ve cebinde nakit parası olan için çok güzel fırsatların olacağını söyleyebiliriz. İnanılmaz güzel konut projeleri yada ticari gayrimenkuller hatta arsa ve araziler hepsi değerlendirilebilir.

Kiracı iseniz ve oluşan şartlardan yararlanmak istiyorsanız bu arada  gönlünüze bütçenize göre bir ev bulduysanız  cebinizde ise minimum % 50 nakit paranız var ve kalanını konut kredisi kullanarak ev sahibi olmayı  düşünüyorsanız bunuda değerlendirin derim. En azından kiraya ödeyeceğiniz parayı kendi evinize ödemiş olursunuz. Unutmamak gerekiyorki kesinlikle bütçenizi aşan yatırımlar yapmayın ayağınızı yorganınıza göre uzatın taksitlerinizi ödeyeceğiniz şekilde ayarlayın.

Elinizdeki gayrimenkulleri satmak için ise doğru bir dönem olmadığını görüyoruz. İhtiyacınız yok ise elinizdekini satmak için beklemek talebin az olduğu bu dönem daha iyi olacaktır. Nitekim satılabilir gayrimenkullerin çoğu rayic değerlerinin altında satılabiliyor.


www.emlakhaberleri.org
Paylaş: Facebook Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz
© Copyright 2008-2011 tureml.com | | | | | |
’a ait sitesinde üçüncü kişiler tarafından girilen gayrimenkul ilanları yayınlanmaktadır.Bu sebeple sitemizde yayınlanan ilanların içeriğinin doğruluğu ve/veya ilanı girilen gayrimenkullerin kiralanması/satılması hiçbir suretle garanti edilmemektedir.ilanların eksik, yanıltıcı veya hatalı olmasından da hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Localveri Yazılım